Parachute springen gewicht

Waarom parachute springen met overeenkomstig gewicht?

Gewichtslimieten bij parachutespringen?! Gaat het parachute springen dan niet over vrijheid en vlieg je ook niet met het grootste gemak door de lucht? Parachute springen met overeenkomstig gewicht lijkt misschien lichtzinnig, maar in werkelijkheid is dat allesbehalve zo. Omdat wij enorm veel om jouw comfort en veiligheid geven, handhaven we gewichtslimieten. Nadat je dit artikel hebt gelezen, zul je precies begrijpen waarom.

Bekijk het op een andere manier

Stel je voor dat je een prachtig schilderij ontdekt in een etalage. Het is groot genoeg om er geweldig uit te zien boven je zitbank en al volledig afgewerkt in een mooi, maar zwaar frame. Het enige wat nog moet gebeuren, is het schilderij ophangen. Dus, als je naar de winkel gaat, wat is het eerste dat ze je zullen vragen? Hoeveel weegt het schilderij natuurlijk, omdat de pluggen die je nodig hebt, worden beoordeeld op gewicht. Als de winkel alleen maar pluggen voor een maximaal gewicht van 20kg heeft ​​en je schilderij met frame weegt 30kg, kun je je voorstellen wat er zal gebeuren als je die pluggen koopt en probeert ze te gebruiken. Daar gaat je mooie schilderij! Dus, zou je een van die pluggen vertrouwen om je gewicht te ondersteunen? Of nog beter, zou je een brug oversteken waar duidelijk aangegeven staat dat de brug onder meer dan honderd kilogram kan instorten? Waarschijnlijk niet en dat is dan ook de reden waarom we parachute springen met overeenkomstig gewicht.

Denk aan de landing

Waarom we parachute springen met overeenkomstig gewicht heeft ook te maken met de landing. Onze instructeurs behoren tot de beste ter wereld. Maar hoe bekwaam en ervaren ze ook zijn om veilig en comfortabel te landen bij tandem-skydives, het landen met passagiers boven het maximale gewicht is gevaarlijk voor zowel hen als voor jou. Je kunt het bijvoorbeeld zien als het rijden over een bergweg vol met bochten met een scooter. Zelfs als je elke dag exact dezelfde bergweg aflegt, verandert het spel enorm als je een zware rugzak moet meenemen. Het zal moeilijker worden om zelfs op een zeer vertrouwd terrein veilig te manoeuvreren met je scooter, voornamelijk omdat de rugzak de balans van het totale gewicht zal veranderen. En als je met je scooter naar beneden rijdt, zul je geen simpele afdaling hebben met een veel te zware rugzak!